Nobels fredspris

Elever og lærere fra skolen var med på live-intervju med vinnerne av Nobels fredspris 2018 i Oslo Rådhus 10. desember. Det var et sterkt møte med Nadia Murad og Denis Mukwege.

Sagt av elever og lærere etter besøket:

«Det var spennende og mer realistisk å se nobelprisvinnerne på ekte og høre dem fortelle og si sine synspunkt på ulike dilemmaer.» 

«Det å høre deres historier i person er mye større enn å lese eller se det på tv. Det berørte alle i salen når grusomme historier blir fortalt på den måten det ble gjort 

«Det finnes mange modige mennesker, men på Nobelintervjuet møtte vi de aller modigste med et særdeles viktig budskap til verden.» 

«Vi var heldige som fikk denne muligheten og jeg håper vi og våre elever kan få flere slike opplevelser sammen.» 

«Jeg ble minnet på hvordan solidaritet skaper verdighet for mennesker i en uverdig situasjon/tilværelse. Og at alle stemmer er viktige, vi må alle bidra til å fremme likeverd!» 

«Det var en inspirerende og viktig opplevelse. En øyeåpner som minnet meg på hvor onde og grusomme mennesker kan være, men også hvor modige og sterke de kan være. Jeg følte stor beundring for begge mottakerne av fredsprisen da de fortalte om erfaringene og arbeidet de har gjort for å skape rettferdighet og bringe disse forbrytelsene fram i lyset. Spesielt da vi så klippene fra Nord-Irak og Kongo fikk det meg virkelig til å tenke på hvor bra vi har det i Norge.» 

Anne Marie Baugstø Rødnes 

Faglærer