Mesterskap for ungdomsbedrifter på Bleiker

Tirsdag 4. februar gikk Bleikermesterskapet for ungdomsbedrifter av stabelen.

Til sammen deltok 13 ungdomsbedrifter fra Bleiker videregående skole på arrangementet. Elever fra Service og samferdsel, Entreprenørskap, IKT-service og OMFA deltok med sine ungdomsbedrifter. De rigget opp stands med utstillinger der de viste frem, presenterte og solgte sine produkter, tjenester og forretningsideer.

Det var høyt trykk med mange besøkende, elever og lærere. Alle ungdomsbedriftene konkurrerte mot hverandre i ulike kategorier. En jury bestående av eksterne og interne representanter gikk rundt og intervjuet alle ungdomsbedriftene. Dermed ble vinnere kåret og pengepremier delt ut ti 1., 2. og 3. plass. Her er ungdomsbedriftene som vant priser i årets mesterskap:

• Beste forretningside/produkt/tjeneste: Sitting Trash Can (1), Superdesign (2) og Varehandelen (3)
  • Beste salgsteam: Greenlight UB (1), Varehandelen (2) og Voltbank (3)
  • Beste markedsføring: Ut av redet (1), Superdesign (2), Homemade (3)
  • Beste logo: Ut av redet (1), Superdesign (2), Xercharge (3)
  • Beste bærekraftige produkt: Sitting Trash Can (1), Superdesign (2) og Strawgo (3)

Årets Bleikermesterskap hadde i tillegg en ny kategori, nemlig «folkets pris» der alle besøkende kunne være med å stemme frem sin favoritt blant ungdomsbedriftene. Vinneren av folkets pris ble Varehandelen UB. I alt 1200 stemmer var registrert i avstemmingen.

Samarbeid og bærekraft

Petter Skotland fra Ungt Entreprenørskap var imponert over innsatsen og engasjementet til mange av ungdomsbedriftene som deltok i mesterskapet, og roste skolen for sin satsning de siste årene på entreprenørskap i skolen.

- Elevene i ungdomsbedriftene lærer masse av å planlegge og gjennomføre en slik dag. Å drive ungdomsbedrift handler mye om å samarbeide og løse konflikter. Alle må bidra og løfte hverandre og fremstå som ett team, sa han.

Bærekraft er et viktig tema som går igjen hos de fleste ungdomsbedrifter.

-  Det grønne skiftet som pågår nå handler om å jobbe frem gode ideer for å skape nye bærekraftige verdier som vi skal leve av i fremtiden, poengterte Skotland.

Veien videre
Neste milepæl er Asker og Bærum mesterskapet 25. februar i Sandvika. Der skal ungdomsbedrifter i hele Asker og Bærum vise frem ideene sine og konkurrere mot hverandre. Deretter går turen til Fylkesmesterskapet i Akershus på Lillestrøm 1. april der alle ungdomsbedriftene i regionen skal delta i konkurransene og presentere og selge sine produkter og tjenester.

Tusen takk til juryen som besto av følgende representanter:

• Frode Valland, leder av Vårt Sandvika
  • Karin Skandsen, Communitymanager i Viken Space