Sosiologielevene på Interkulturelt museum

Sosiologielevene har vært på Interkulturelt Museum. Der er det mye spennende å se og oppleve for tida. Kunstneren, Shwan Dler Qaradaki har laget utstillingen The Golden Wish. Han har tatt utgangspunkt i den danske smykkeloven som ble vedtatt av Folketinget i 2016. Hva er et menneske verdt? Shwan Dler Qaradaki har vært i en flyktningeleir i Irak. Der fant han ut at mange solgte private eiendeler og verdisaker for å finansiere sin egen flukt. Han kjøpte gull og smeltet det om til en plate, som senere ble kuttet og sveiset til bokstaver som danner setningen «Everything will be OK». Det er ord en voksen kan si for å trøste et barn som er på flukt. Han laget også portretter av fem barn, de er gjengitt i gråvalører mot en bakgrunn av heldekkende gull. Det er sterke bilder. Utstillingen bør sees!

Vi var også med på undervisningsopplegget, Typisk dem der elevene fikk kjenne på egne fordommer og undre seg over hvor fordommene våre kommer fra. Er fordommer farlige?

Takk til Marte Marie Ofstad for et supert opplegg. Vi kommer gjerne igjen.

Anne Marie Baugstø Rødnes

Faglærer