Innovasjonscamp på Bleiker vgs

Tirsdag 17.9 ble årets Innovasjonscamp på Bleiker gjennomført i samarbeid med Nye Asker kommune og Ungt Entreprenørskap.

Over hundre elever i 22 grupper fra skolen deltok på campen. Temaet var det nye innbyggertorget til Nye Asker kommune, og oppdraget gikk ut på at elevene skulle komme med forslag om møteplasser med aktiviteter for ungdommer til det planlagte Innbyggertorget i den nye kommunen.  Aktivitetene skal bidra til å nå to av FNS bærekraftsmål - mindre ulikheter og et mer bærekraftig samfunn.

- Dette er en spennende måte å lære på. Campen bidrar til kreativitet, skaperglede og nytenkning og fremmer entreprenørskap i skolen. Innovasjonscampen er viktig for Bleiker. Det er også viktig å samarbeide og heie på hverandre, sa rektor Per Erik Skjelbred.

Øydis Jahren er leder for de nye Innbyggertorgene i Asker kommune:

-  Disse møteplassene for ungdommene skal fylles med innhold. Vi har i dag fått mange gode ideer som vi skal ta med oss videre.

Juryen la vekt på at ideene er nyskapende og samtidig mulig å gjennomføre. Aktivitetene skal bidra til mindre ulikheter i lokalsamfunnet vårt og skape gode fellesskap på tvers av kulturell bakgrunn, kjønn og alder.

Hele dagen har elevene jobbet intensivt i grupper, og engasjementet var stort. Elevene fikk god veiledning underveis, og presenterte ideene sine for en jury. Seks finalister ble plukket i finalen.

Juryen kom frem til tre vinnere og her er ideene:

Førsteplass: Datahus for unge                                                                                                                                   Her skal det tilbys forskjellige datakurs og spillarrangementer. Ungdommer vil gi dataopplæring til eldre. Dette vil bidra til kontakt mellom generasjonene gjennom frivillig arbeid. Datahuset vil også bidra til sunn helse, kunnskap og gi flere muligheter til ungdommene.

Andreplass: Næringslivet for ungdommer
Her skal det skapes en ny møteplass der unge mellom 16 og 24 år kan treffe arbeidsgivere og kobles opp mot aktører i arbeidslivet. Det skal tilbys kurs om CV, søknad og jobbintervjuer. Denne arenaen vil skape nye muligheter for unge som skal bidra til mindre ulikheter i samfunnet.

Tredjeplass: Innbygger-appen
I denne nye appen kan ungdommer både finne og melde seg på ulike arrangementer som foregår på de forskjellige Innbyggertorgene. Aktiviteter kan være f.eks. VR-Klubb for ungdommer, generasjonsmøter mellom unge og eldre, og booke bursdagsfeiringer for barn på innbyggertorgene. Du skal også kunne besøke cafeen med lokale bakervarer og betale i appen.

Tusen takk til representanter fra Nye Asker kommune og Ungt Entreprenørskap Akershus for gjennomføring av innovasjonscampen!

Trine B. D. Tryggestad

Lærer -service og samferdsel