Elev-PC-ordningen

Alle elever i de videregående skolene i Akershus skal ha en bærbar datamaskin. Elevene eier datamaskinene selv, og elever som skal begynne i Vg1 må derfor selv sørge for å skaffe seg en datamaskin til skolestart.

Du kan bruke den datamaskinen du har fra før, kjøpe en gjennom en vanlig forhandler, eller bestille en subsidiert datamaskin gjennom fylkeskommunens innkjøpsavtaler.

Tilbudet om subsidiert datamaskin gjelder for elever på Vg1 og nye elever på Vg2, det vil si elever som ikke har gått Vg1 ved en offentlig videregående skole i Akershus.

For å få levert PC før skolestart 20. august, må du bestille innen 10. august.

På noen av utdanningsprogrammene brukes programvare som bare fungerer på enten PC eller Mac. Noe programvare krever en kraftig PC eller Mac. Skolen har utlånsutstyr til bruk på skolen for deg som ikke kan bruke programvaren på din egen datamaskin. Tabellen under viser hva slags datamaskin du bør ha dersom du ønsker å benytte din egen datamaskin framfor å låne utstyr av skolen.

Utdanningsprogram:

• IKT servicefag: PC bør brukes
  • Elektrofag (EL): PC bør brukes
  • Service og samferdsel (SS): PC eller Mac kan brukes
  • Teknikk- og industriell produksjon (TIP): PC bør brukes
  • Påbygging til generell studiekompetanse (Påbygg): PC eller Mac kan brukes
  • Helse og oppvekstfag (HO): PC eller Mac kan brukes
  • Medieproduksjon: PC eller Mac kan brukes, men det foretrekkes Mac.
  • Forberedende Vg1 for minoritetsspråklige: PC eller Mac kan brukes. Forberedende Vg1 for minoritetsspråklig har samme rettigheter som VG1 til kjøp av skolePC. Dette utdanningsprogrammet dukker ikke opp som et valg på portalen til Elkjøp, velg da et hvilket som helt utdanningsprogram når du bestiller skolePC. OBS! gjelder kun "Forberedende Vg1 for minoritetsspråklige"

Mer informasjon hos Akershus fylkeskommune.