Teknikk og industriell produksjon Vg1

Hvordan er du skrudd sammen? Er du interessert i maskiner og kjøretøy? Kunne du tenke deg å arbeide med teknikk og mekaniske fag? Da kan Teknikk og industriell produksjon være noe for deg.

Norsk industrisektor trenger god tilgang på dyktige fagarbeidere for å møte morgendagens krav. Utdanningsprogrammet Teknikk og industriell produksjon åpner for mange forskjellige yrkesvalg. Du kan bli mekaniker for bil, båt, fly, lastebil, motorsykkel, landbruksmaskiner og anleggsmaskiner. Du kan bli prosessarbeider, maskinarbeider, sveiser, smed med mer, og du kan bygge videre på denne utdannelsen med fagskole, Y-veien, eller påbygging til generell studiekompetanse og ingeniørhøgskole eller universitet.

På Vg1 får du øve deg på praktiske arbeidsoppgaver på et mekanisk verksted. Du lærer sveising, dreiing og fresing fra grunnen av og lærer hvordan slike arbeidsoppgaver kan automatiseres med dagens teknologi. Du får teoriopplæring som gjør deg i stand til å planlegge, gjennomføre og dokumentere arbeidet du gjør på verkstedet. Når du er ferdig vil du ha fått en forståelse for hva det er som skiller fagmessig utført arbeid fra amatørarbeid. Dessuten vil du ha mulighet for å søke deg videre på mange forskjellige Vg2-kurs, avhengig av hvilke yrkesinteresser du har.

På Bleiker vgs. tilbys Vg2 Kjøretøy, Vg2 Automatisering og Vg2 IKT-servicefag, som alle er søkbare fra Vg1 Teknikk og industriell produksjon.

Tidligere Bleikerelever

Yrkesstolthet og hardt arbeid gir resultater. Les om brødrene Meek, deres suksess innen oppretting og lakkering, og om eldstebroren Tommys karriere som karosseribygger for kresne kunder: http://www.bleiker.vgs.no/aktuelt/nyhetsarkiv/?article_id=89911