Service og samferdsel, yrkes- og studiekompetanse, 4-årig (TAF) Vg1

Et spennende tilbud for deg som ønsker fleksibilitet for fremtiden. I løpet av fire år får du både fagbrev og studiekompetanse. Denne doble kompetansen gir deg mange muligheter, enten du velger å gå rett ut i arbeidslivet som fagarbeider etter fire år, eller velger å ta videre utdanning på høyskole eller universitet.

Du er interessert i salg, markedsføring, kommunikasjon, økonomi, sikkerhet og/eller administrasjon. Du trives med en variert hverdag og ønsker en praksisnær undervisning som er meningsfull og relevant. Samtidig er du faglig trygg, moden og innstilt på å gjøre en ekstra innsats.

Du kan velge mellom flere serviceyrker innen handel, sikkerhet, økonomi og/eller administrasjon. Ditt lærefag blir enten salgsfaget, sikkerhetsfaget eller kontor- og administrasjonsfaget. Etter endt opplæring har du en utdanning som åpner for en rekke karrieremuligheter innen servicebransjen, sikkerhetsfaget og/eller kontor- og administrasjonsfaget.

Du vil møte engasjerte og faglig oppdaterte lærere med relevant erfaring fra de ulike fagområdene. Her får du mulighet for å kombinere teoretisk og praktisk opplæring, teori og praksis går "hånd i hånd". Minst halvparten av opplæringen vil foregå i bedrift og resten på skolen. På denne måten blir du godt kjent med bransjen og kolleger på egen "arbeidsplass". Gjennom utdanningsløpet får du opparbeidet deg et nettverk i bransjen, noe som kan være nyttig for din videre karriere.

Elevbetraktning vår 2017

Veien til drømmejobben - slik Thomas i klasse 1SSB uttrykker det.

Aktiviteter skoleåret 2015/2016

Høsten 2015 arrangerte vi Innovasjonscamp på Medier og kommunikasjon og Service og samferdsel i samarbeid med Microsoft og Ungt Entreprenørskap. Se nyhetsartikkelen og filmen. Les også om besøket hos Microsoft.

Samarbeidspartnere

Securitas er en av våre samarbeidspartnere. Les om lærlingprogrammet fra Securitas.

Diverse informasjon

Les vår brosjyre om det 4-årige utdanningsløpet for Service og samferdsel.

Her finner du informasjon for de neste årene i utdanningsløpet:

Fag- og timefordeling:
Fag- og timefordeling Vg3 og Vg4 Service og samferdsel YSK

Tekstinnhold for Vg3 og Vg4:
Vg3 YSK SS
Vg4 YSK SS