Service og samferdsel, yrkes- og studiekompetanse, 4-årig (TAF) Vg1

Et spennende tilbud for deg som ønsker fleksibilitet for fremtiden. I løpet av fire år får du både fagbrev og studiekompetanse. Denne doble kompetansen gir deg mange muligheter, enten du velger å gå rett ut i arbeidslivet som fagarbeider etter fire år, eller velger å ta videre utdanning på høyskole eller universitet.

Du er interessert i salg, markedsføring, kommunikasjon, økonomi, sikkerhet og/eller administrasjon. Du trives med en variert hverdag og ønsker en praksisnær undervisning som er meningsfull og relevant. Samtidig er du faglig trygg, moden og innstilt på å gjøre en ekstra innsats.

Du kan velge mellom flere serviceyrker innen handel, sikkerhet, økonomi og/eller administrasjon. Ditt lærefag blir enten salgsfaget, sikkerhetsfaget eller kontor- og administrasjonsfaget. Etter endt opplæring har du en utdanning som åpner for en rekke karrieremuligheter innen servicebransjen, sikkerhetsfaget og/eller kontor- og administrasjonsfaget.

Du vil møte engasjerte og faglig oppdaterte lærere med relevant erfaring fra de ulike fagområdene. Her får du mulighet for å kombinere teoretisk og praktisk opplæring, teori og praksis går "hånd i hånd". Minst halvparten av opplæringen vil foregå i bedrift og resten på skolen. På denne måten blir du godt kjent med bransjen og kolleger på egen "arbeidsplass". Gjennom utdanningsløpet får du opparbeidet deg et nettverk i bransjen, noe som kan være nyttig for din videre karriere.

Elevbetraktning vår 2017

Veien til drømmejobben - slik Thomas uttrykte det da han gikk på Vg1 våren 2017:

Securitas  Les om lærlingprogrammet fra Securitas.
Rema 1000
Inspirea
Lefdal
Elkjøp
Starbucks
Dressmann
Umoe Restaurants
XXL Sport Villmark
Follestad

Diverse informasjon

Les vår brosjyre om det 4-årige utdanningsløpet for Service og samferdsel.

Her finner du informasjon for de neste årene i utdanningsløpet:

Fag- og timefordeling:
Fag- og timefordeling Vg3 og Vg4 Service og samferdsel YSK

Tekstinnhold for Vg3 og Vg4:
Vg3 YSK SS
Vg4 YSK SS