Service og samferdsel Vg1

Dette er tilbud som passer for deg som kan tenke deg å jobbe med service. Du drømmer kanskje om å starte din egen bedrift, og liker tanken på å være i kontakt med mennesker og yte god service til dine kunder. Her får du god innsikt i hvordan en bedrift drives, en innsikt som gjør deg mer forberedt på hva som kreves av en medarbeider ute i næringslivet.

Du er interessert i salg, service, markedsføring, kommunikasjon, økonomi, sikkerhet og/eller administrasjon. Fag som du kan ha stor nytte av selv om du velger en annen retning senere i livet. Du kan tenke deg å være noe ute i bedrift i løpet av uken, jobbe med oppgaver som er knyttet til lokalt næringsliv, og du synes det høres spennende ut å jobbe i ungdomsbedrift.

Du kan velge mellom flere serviceyrker, og du får en utdanning som åpner for en rekke karrieremuligheter innen servicebransjen, sikkerhetsfaget og/eller kontor- og administrasjonsfaget. Etter to år i skole kan du gå ut i lære enten i salgsfaget, sikkerhetsfaget eller i kontor-administrasjonsfaget. Skulle du heller ønske generell studiekompetanse for å kunne studere videre på universitet eller høgskole etterpå, er det også mulig å velge et tredje påbyggingsår.

Du vil møte engasjerte og faglig oppdaterte lærere som er opptatt av at du skal utvikle en helhetlig kompetanse. I programfagene har vi mange praktiske øvelser. På den måten får du utviklet dine evner og muligheter for å starte og drive en bedrift. Du vil også ha mulighet til å være i bedrift en gang i uken for å lære fagene i praksis. Studiet gir deg også et godt grunnlag for å videreutvikle deg innen HMS, markedsføring og ledelse.