Helse- og oppvekstfag Vg1 [Hopp til innhold]

Helse- og oppvekstfag Vg1

Du er interessert i mennesker og ønsker å jobbe med mennesker i ulike aldersgrupper og livssituasjoner. Du liker å være i kontakt med mennesker og yte service og omsorg. Du liker å jobbe praktisk, og kan tenke deg å gå ut i lære i bedrift etter to år på skolen.

Du ønsker et sosialt yrke. Du trives med og har overskudd til å gi andre mennesker omsorg, pleie, veiledning, opplæring og oppmuntring i hverdagen.

Du vil lære gjennom praktisk og teoretisk arbeid med fagene helsefremmende arbeid, yrkesutøvelse, kommunikasjon og samhandling. Du vil lære om kosthold, hygiene, kroppens oppbygging, kommunikasjon, førstehjelp, konfliktløsning, oppvekstmiljø, lover og regler, for å nevne noe.

Du får utvilsomt mange valgmuligheter ved å velge helse- og oppvekstfag. Du kan blant annet gå videre til ambulansefag, hudpleier, apotektekniker, helsefagarbeider eller barne- og ungdomsarbeider. Du kan også skaffe deg studiekompetanse for deretter å søke studier som sykepleie, vernepleie osv. Du kan jobbe med mennesker i alle aldre. Du kan også jobbe innen rusomsorg og psykisk helse eller med barn og voksne som har spesielle behov. Det finnes trygge og meningsfylte jobber uansett hvor i landet man bor.

Både nå og i mange år fremover er det et spesielt stort behov for mennesker som ønsker å jobbe med og for mennesker.

På Bleiker videregående skole vil du møte engasjerte og faglig dyktige lærere som er gode på å se hver enkelt elev og tilpasse opplæringen slik at du når dine mål og utvikler deg. Vi har godt samarbeid med ulike arbeidsplasser der veiledere lar deg få prøve de ulike yrkene og finne ut hva som passer best for akkurat deg.