Medieproduksjon Vg1

Er du kreativ, estetisk anlagt og målrettet? Vil du lære mer om hvordan filmskapere, tegnere, youtubere, fotografer, tekstforfattere, lydteknikere eller designere jobber? Ønsker du en opplæring som vil foregå i samarbeid med lokalt næringsliv, enten i form av et samarbeid om ulike prosjekter eller ved at deler av opplæringen foregår i bedrift? Da kan Medieproduksjon være noe for deg.

Du er interessert i å jobbe praktisk og du vet at du vil jobbe med noe innenfor visuell kommunikasjon, film/lyddesign, spilldesign, TV, reklame/PR, illustrasjon/tegning eller kanskje tekstproduksjon i fremtiden. Du har som mål å komme deg raskt ut i lønnet arbeid, ønske om å ta fag- /svennebrev som fotograf eller innen visuell kommunikasjon som mediegrafiker. Om du ombestemmer deg underveis, kan du søke allmennfaglig påbygging og fortsatt få studiekompetanse.

Du vil utvikle dine kunnskaper og ferdigheter om hvordan du kan produsere for web-TV/TV-kanaler, filmselskaper, forlag, massemedier, interesseorganisasjoner, reklame- og PR-byråer, forlag, sosiale medier og alle andre som driver med kommunikasjon. Du kan ha et ønske om å bli webdesigner, spilldesigner, fotograf, mediegrafiker/designer, illustratør, tekstforfatter, animatør, film- og tv-produsent/regissør, AD, lyddesigner, programingeniør, prosjektleder, innspillingsleder eller en annen type jobb hvor du kan bruke din kompetanse.

Du vil møte engasjerte lærere som vil gi deg tett oppfølging, og du får jobbe i mindre grupper med mange timer mediefag. Samarbeid med næringsliv gir deg mulighet til å knytte kontakter i bransjen som kan få betydning for deg senere. Du kan starte din egen ungdomsbedrift sammen med andre elever, sertifisere deg i programvare som brukes i mediebransjen og opparbeide en portfolio som grunnlag til å søke videre på fagskoler i inn- eller utland.

 Se vår brosjyre om Medieproduksjon

Medier og kommunikasjon har samlet sine produksjoner på YouTube: https://www.youtube.com/user/Bleikervgs

Lærebedrifter 

Nedenfor ser du lenke til godkjente lærebedrifter i Akershus fylkeskommune, tidligere under Medier og kommunikasjon, fra skoleåret 2016/2017 under Medieproduksjon. Rull deg ned til programområdene fotograffaget og mediegrafikerfaget:
http://www.akershus.no/ansvarsomrader/opplering/opplering-i-bedrift/lerebedrift/sok-i-lerebedrifter/?programId=MK&courseId=MKFTG3----

Aktiviteter skoleåret 2015/2016

1)
Høsten 2015 arrangerte vi Innovasjonscamp på Medier og kommunikasjon og Service og samferdsel i samarbeid med Microsoft og Ungt Entreprenørskap. Se nyhetsartikkelen og filmen. Les også om besøket hos Microsoft.

2)
Høsten 2015 hadde Medier og kommunikasjon et samarbeid med Asker Kommune om Barnas verdensdager.
Se lenkene fra Forberedelsen og Nyhetsartikkelen.

Tidligere elev

Drømmer du om å bli fotograf? Tidligere elev ved Bleiker, Torstein Bøe, fulgte drømmen sin og jobber i dag som freelance fotojournalist. Se filmen: https://www.youtube.com/watch?v=f9N0y0eOwxU