Bleiker videregående skole er årets entreprenørskapsskole i Akershus

Bleiker videregående skole i Asker er kåret til årets entreprenørskapsskole i Akershus. Skolen har satset på Ungdomsbedrift som pedagogisk virkemiddel.

For utmerkelsen og på vegne av Bleiker videregående skole mottok rektor Per Erik Skjelbred et litografi og en sjekk på kroner 10 000,- for det videre arbeidet med entreprenørskap

I juryens begrunnelse heter det at prisen for årets entreprenørskapsskole går til en skole, som for tre år siden tok et grep og ønsket stor satsing på Ungdomsbedrift som pedagogisk virkemiddel. Rektor tok grep og har sammen med lærerne på kort tid bygd opp en sterk kultur. Prisen går i år til en videregående skole som har nærmere 100 elever som har ungdomsbedrift både på yrkesfag og som et valg til elever med påbygg.

I tillegg hadde skolen i 2018 en stor Innovasjonscamp og hadde også sin første skolemesse dette året. Elevene deltar på kurs som UE Akershus arrangerer og de har også hatt mange lærere på lærerkurs. Det bygges opp elevteam med ulik kompetanse og med en entreprenørskapskoordinator som er vår forlengede arm inn i skolen. Skolen har i år 21 ungdomsbedrifter registrert.

-  Et sterkt lærerteam, med en koordinator som spydspiss og en ledelse som legger til rette, så er det en stor ære å tildele prisen for årets entreprenørskapsskole til Bleiker videregående skole, sier Petter Skotland fra Ungt Entreprenørskap Akershus.

Jan Ivar Bøe,

Pressesjef, Akershus fylkeskommune