Fylkesmesterskap TIP og Kjøretøy

Onsdag 21.03.18 ble det arrangert fylkesmesterskap for flere yrkesfag ved Ås videregående skole. Bleiker vgs. var representert innen fagene Vg1 Teknikk og industriell produksjon og Vg2 Kjøretøy.

Fylkesmesterskap i yrkesfaglige disipliner arrangeres hvert år som ledd i World Skills konkurransene, der det er mulig å kvalifisere til å konkurrere på nasjonalt nivå, og til og med gå videre til verdensmesterskap.

I år var det Ås videregående skole som var vertskap for konkurransene innen blant annet Vg1Teknikk og industriell produksjon og Vg2 Kjøretøy. Bleiker videregående skole var representert ved Vg1-elevene Fredrik Haavik Fuglaas, Theodor Jøssong og Isac Dahlqvist, og Vg2-eleven Markus Tangen Salte.

I likhet med sine konkurrenter måtte elevene utføre forskjellige arbeidsoppgaver på bestemte arbeidsstasjoner, der de skulle vise sine ferdigheter i forskjellige deler av faget. Det var et stort antall fagdommere til stede som vurderte kvaliteten på arbeidet som ble utført og hvor selvstendig elevene klarte oppgavene.

På slutten av dagen ble det delt ut diplomer til alle deltakere, og de tre beste i hver kategori fikk medaljer og premier. Det ble understreket at alle som deltar allerede kan betrakte seg som vinnere, da de har kommet seg gjennom et nåløye for i det hele tatt å kunne være med.

Markus markerte seg ved å ta bronse på Vg2 Kjøretøy. Vi gratulerer!

Fredrik, Theodor og Isac gratulerer vi også med god innsats. Kanskje de dukker opp som deltakere igjen på neste års konkurranse?

Ari Börde Kröyer
Avdelingsleder