VR-briller i undervisningen

Takket være den raskt økende teknologiske utviklingen er arbeidshverdagen innenfor mange bransjer i kraftig endring. Skolene er derfor nødt til å omstille seg til en stadig mer digital virkelighet.

Dette har klasse 1SSB-YSK (Service og samferdsel, yrkes- og studiekompetanse) gjort noe med, og de er nå i gang med å bruke VR-briller i undervisningen. VR står for Virtual Reality, og disse brillene gir deg en 3D-opplevelse med en følelse av å faktisk være til stede der noe spennende skjer. 

Første app ut er Virtual Speech. Her finner du flere virtuelle rom å velge blant. Du kan blant annet øve deg på å presentere for en forsamling, eller du kan øve deg på en intervjusituasjon der du får spørsmål ut fra hvilket yrke du velger. Du kan laste inn dine egne presentasjoner, gjøre opptak og høre på det i ettertid.

Bruken av VR i undervisningen er med på å øke elevenes umiddelbare engasjement. Det gjør undervisningen mer interaktiv, og det hjelper elevene til å utforske ulike virkeligheter som kan være vanskelig å utforske i et tradisjonelt klasserom. 

Marica Rastad
Faglærer Service og samferdsel-YSK