Interkulturelt museum

Elevene som har programfaget Sosiologi og sosialantropologi hadde en lærerik og interessant tur til Interkulturelt museum på Grønland i Oslo fredag 27.oktober.

Museumspedagog Marte Marie Ofstad tok oss med på en byvandring i Tøyengata. Vi fikk vite om områdets historie, hvordan dette området alltid har hatt et internasjonalt preg og innvandring til Norge gjennom tidene. Etter en liten pause var vi med på omvisning i utstillingen TYPISK DEM. Vi fikk reflektere over hvilke fordommer vi har, og tok pulsen på våre egne fordommer.

Takk til Interkulturelt museum som har supre opplegg som appellerer til videre refleksjon for elevene våre, og som er relevante innenfor flere av hovedområdene (blant annet sosialisering, kulturforståelse, fordeling av goder, produksjon og arbeid) i faget vårt.

Anne Marie Baugstø Rødnes
Faglærer