Barnas verdensdager i Asker kulturhus lørdag 21. oktober 2017

I flere år har elever på Bleiker vgs. stått for idé og utformingen av vindusutsmykning i forbindelse med Barnas Verdensdager i Asker kulturhus. I år har Vg2- elever på Medieproduksjon jobbet med dette store og spennende prosjektet.

Temaet i år er Læring; et tema som er nært knyttet opp mot årets TV-aksjon der innsamlingen går til UNICEF for at barn fra slum og krigsherjede områder skal få mulighet til skolegang og utdanning.

Elevene begynte rett etter skolestart med å jobbe med ideer for hvordan de kunne få frem læring i form av illustrasjoner som til slutt skulle monteres som vindusfoliering både utvendig og inne på kulturhuset. Etter en befaring på kulturhuset tidlig i høst, bestemte klassen seg for å vise læring i form av ulike læringsituasjoner ute mot torget, mens bøker og bokstaver skulle følge besøkende opp trappen til utgangen i 2. etasje. På HC-toalettet valgte de å gjøre rommet til en tropeskog med eksotiske dyr og palmer.

Illustrasjonene tok veien fra designprogrammet på maskinen til folieskjæreren for selve produksjonen av vindusdekoren. Prosjektet avsluttet med en uke med montering i kulturhuset.

Hedda Nygaard
Faglærer i Mediedesign og Medieuttrykk