Besøk av masterstudenter i sosiologi

Hva vet du om kapitalformer? Hvor vil du plassere McDonalds, sushi eller gourmetburger på aksen for kulturell kapital?

Påbyggingselevene som har programfaget "Sosiologi og sosialantropologi" diskuterte og lærte mer om dette da vi hadde besøk av to masterstudenter i sosiologi fra Universitetet i Oslo sist uke.

UiO har en skolebesøksordning der målet er å inspirere elever på videregående skole til å studere samfunnsfag.

Studentene hadde et undervisningsopplegg om sosial ulikhet. Det er akkurat det hovedområdet vi har jobbet med i undervisningen i høst.

Elevene fikk vite om hva man kan fordype seg i innenfor sosiologifaget, at det er mange som tar noen måneder eller et år i utlandet i løpet av studietida og om hvilke jobbmuligheter som finnes etter studentlivet.

Takk til studentene og UiO som bidrar med et supert tilskudd til ordinær undervisning.
Les mer om deres tilbud: http://www.sv.uio.no/om/samarbeid/tilbud-skoler/fagomrader/sosiologi.html

Anne Marie Baugstø Rødnes
Faglærer