Fiskesprell, et kostholdsprogram om sjømat.

Torsdag 7. september var begge barne- og ungdomsarbeiderklassene på ekskursjon til Høgskolen i Oslo og Akershus. Vi deltok på et kurs som handler om å få mer sjømat inn i barnehager og skoler i Norge.

Kurset heter Fiskesprell og er et nasjonalt kostholdsprogram som har som mål å øke sjømatkonsumet hos barn og unge. 

Målet med alle aktivitetene i Fiskesprell er å legge til rette for at barn og unge skal spise mer sjømat. Dette gjøres ved å motivere og inspirere voksne og praksiselever som har ansvar for barn og unges kosthold, og barna og de unge selv, til å tilberede sjømat som vi vet at barn og unge liker. Barn og unge spiser generelt mindre sjømat enn anbefalt av helsemyndighetene, og går derfor glipp av viktige helseeffekter. 

Vi lagde mange ulike, smaksrike og næringsrike retter med fisk: Fisketaco, fiskebollesuppe, hjemmelagde fiskepinner, fiskegryte, lefse med fisk, og sushi med tilbehør. 

Hjem fikk vi med et kursbevis. 

Marie Ording og Linda Ovland
Faglærere HO