Matkultur i Storbritannia

Denne våren har noen av våre elever på Vg1 Helse og oppvekst fordypet seg i og jobbet tverrfaglig med mat og kultur i England, Skottland, Wales og Nord-Irland og sammenlignet dette med norsk kultur.

Prosjektet har vært forankret i FYR (fellesfag, yrkesfag og relevans), og de fleste av elevenes faglærere har vært involvert.

Elevene har laget plakater og reisebrosjyrer i norskfaget og informasjonsvideoer på engelsk. De har fått jobbe på kjøkkenet for å lage en typisk rett fra ett av landene helt fra bunnen av og presentere denne for et besøkende publikum.

Elevene har også regnet på næringsinnholdet i rettene og vurdert disse etter nasjonale kostråd. Det ble servert nydelige scones og engelsk te,Shepherd’s pie’, walisiske kaker, skotsk haggis og den velkjente retten ‘fish and ships’ – til stor glede for besøkende lærere og medelever.

FYR-prosjektet har vært en suksess og tilbakemeldinger fra elevene viser at dette er en fin og morsom måte å lære på, på tvers av fagene. Mon tro hva neste års elever vil by på?

Bleiker vgs.
Faglærerne i engelsk, norsk og helsefag