Ny tur til Kosovo

For tredje år på rad reiste Bleikerelever sammen med SOS-barnebyer til Pristina i Kosovo. Avreisen var 18. april 2017.

Bleiker startet Solidaritetsprosjekt Kosovo for snart tre år siden. Vi har reist sammen med SOS-barnebyer til Pristina for å gjøre oss kjent med prosjektet. Elevene har fått innblikk i hvordan SOS-barnebyer jobber i barnebyen, ute i lokalsamfunnet og ikke minst hvordan de jobber for og med ungdom.

I år hadde vi en søker-prosess etterfulgt av intervjurunder for elever som ønsket å få muligheten til å dra på tur til Kosovo. Det kom inn mange søknader, og valget var ikke enkelt.

Turen i år blir veldig annerledes enn de forrige årene, i år er vi nemlig to videregående skoler som reiser. Randaberg vgs. fra Stavanger reiser med 4 elever og 1 ansatt. Programmet i Kosovo er også i år litt forskjellig fra tidligere år. Det blir et veldig bra opplegg som vi gleder oss til.

De som reiser fra Bleiker vgs. i år er:

Lise Kolden 2KMA
Nils Kvilekval 2SSA
Silje Andersen Skjelbred 1HEA
Jørgen Opland 2EFSA
Abdirahman Osman 1SSA

Dere kan følge reisen til elevene på bloggen. Håper dere vil følge: http://bleikerbryrseg.blogg.no/

Renate Borg
Miljøarbeider