Fem priser til Bleikerelever!

Stor suksess for Bleikerelever på årets GründerExpo.

Akershusmesterskapet for ungdomsbedrifter ble arrangert på Norges Varemesse i Lillestrøm 1. mars. 131 ungdomsbedrifter fra 19 skoler i Akershus deltok på årets messe, det ble konkurrert i 15 ulike kategorier. Bleiker markerte seg – og innsatsen elevene har lagt inn har betalt seg.

Fit For You UB fikk 2. plass i kategorien Beste Logo, og skal med det representere Akershus i NM for ungdomsbedrifter i mai.

Fit For You UB har som forretningsidé å utvikle og selge lommer som skal kunne klistres hvor som helst på treningstøy. Den skal sitte så godt at en mobiltelefon kan oppbevares trygt under trening.

Avocado House UB fikk flere priser: 2. pris i Beste stand, Beste innovative produkt og Beste samarbeid med næringslivet.

Avocado House UB har designet en Avocadoboks (hus) med kuttefunksjon som ivaretar avocadoen så den ikke skal bli brun. I boksen skal det også følge med bestikk som gjør det enkelt å spise. De samarbeider nå med en stor produsent av frukt og grønt om utvikling, produksjon og distribusjon av produktet. De håper å få avocadohuset sitt ut i butikkene i løpet av 2017.

Helene Skogeng, markedsføringsansvarlig i Avocado House UB vant en spesiell pris. Hun fikk 3.pris som Beste Selger. Dette er en konkurranse hvor ansatte i alle bedriftene som har stand på messa, er med. De tre beste blir kåret, og får i premie å være med på konferansen Next Generation Leaders i Canada. I slutten av august reiser Helene dit for å delta på denne konferansen sammen med ca. 150 andre elever fra 10 ulike land.

Ungdomsbedrift (UB) gir elever i videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer. Gjennom et skoleår skal elevene etablere, drive og avvikle ungdomsbedriften med lærer som veileder og en mentor fra lokalt næringsliv. Elevene arbeider ut fra en reell idé og realiserer denne gjennom produksjon, markedsføring og salg. Overskuddet bedriften gir, er det elevene selv som bestemmer over. En ungdomsbedrift registreres i Brønnøysundregisteret via Ungt Entreprenørskap som en egen juridisk enhet.

Ungdomsbedrift er en metode som er basert på elevaktiv læring. Elevene tilegner seg kunnskap og kompetanse gjennom å gjøre egne erfaringer. Gjennom hele året med ungdomsbedrift møter elevene ulike arbeidsoppgaver og utfordringer som de må løse. De må være aktive og søke veiledning. De lærer seg å samarbeide og ta ansvar, se muligheter og tenke løsninger.

Sissel Rathke
Faglærer Ungdomsbedrift