Bleikers beste skribenter

Amanda Westerheim i klasse 2BUSA og Tore Wiger i 1EFA vant skrivekonkurransen i engelsk som ble arrangert på Bleiker tidligere i januar. Nå skal de representere skolen i fylkesfinalen.

Skrivelystne elever fra første og andre trinn møtte opp da engelsklærerne arrangerte skrivekonkurranse i sjangrene fakta og fiksjon på Bleiker 12. januar 2017. En jury bestående av engelsklærere på skolen gikk gjennom alle tekstene anonymt, før de kåret en vinner i hver sin sjanger.  Amanda Westerheim gikk til topps i den saksrettede sjangeren, mens Tore Wiger traff juryen godt med sin fantasirike fiksjonsfortelling.

• Det var veldig gøy, og overraskende å vinne. Det gir meg motivasjon til å jobbe i engelskfaget, sier Amanda. Tore meldte seg på skrivekonkurransen i siste liten, og hadde ikke forventet å vinne med sin fortelling.
  • Vinner-bidragene er solide tekster med godt språk. Vi er stolte og glade for at flere elever ville være med, sier juryens leder og faglærer i engelsk, Svetlana Refvik.

I tillegg til heder og ære, fikk Bleikers vinnere overrakt et gavekort i premie fra rektor Per Erik Skjelbred.

Videre til fylkesfinalen

14. februar vil de to vinnerne fra Bleiker møte andre elever fra Akershus i mesterskapsfinalen på Jessheim. Der kjemper de om å vinne den gjeveste prisen, et reisegavekort til en verdi av kroner 8000.

Hva er taktikken i finalen?

• Jeg skal bruke litt tid på å forberede meg, sier Amanda.
  • Ellers kjører vi samme taktikk når det gjelder valg av sjanger. Jeg vil skrive en kreativ fortelling, mens Amanda vil lage en faktaorientert sak.

Hva er deres beste skrivetips til andre?

• Jeg bruker ofte egne erfaringer og historier når jeg skriver. Da virker det ofte mer ekte, sier Amanda.
  • Tore har følgende råd til skriveprosessen: Jeg pleier å tenke litt før jeg skriver, og så finpusser jeg.

Vi ønsker dem masse lykke til i finalen!

Maren Aftret-Sandal
Faglærer