Tidligere Bleikerelev bygger helgebiler for Tesla-pendlerne

Tommy Meek gjør stor suksess som karosseribygger. Både Tommy og hans to yngre brødre, Espen og Fredrik, har gjort sine drømmer til virkelighet og levebrød – og alle tre har i tur og orden vært elever på Bleiker.

Dagens Næringsliv hadde en fyldig reportasje om firmaet Meek Customs i november 2015, og beskrev hvordan Tommy skaper unike bilskulpturer med 1960-tallets verktøy: "De står stablet som halvspist konfekt i eske. En avsagd BMW, en strippet Porsche-kropp, en nedplukket Jaguar, en blek Buick som venter på lakk. Hver flate blottlegges av skarpt arbeidslys. Rommet lukter kaldt metall, slipespon og stikkflammer fra sveising…"
Les den fascinerende fortsettelsen av artikkelen på denne nettdsiden: http://www.dn.no/d2/2015/11/26/2120/Motor/han-bygger-helgebiler-for-teslapendlerne

Brødrene Meek fikk også en flott omtale i årets juniutgave av tidsskriftet Bilfag. De jobber med sin kunnskap og sine ferdigheter i farens familiebedrift og verksted i Slemmestad, og er Norgesmestre i oppretting og lakkering. "Hele cluet er å ha kunder med høye krav, for da blir jobben langt mer interessant og målrettet", sier Tommy. I verkstedet finnes biler du knapt møter på veien en vanlig dag. Les hele artikkelen i Bilfag nr. 4 2016.

Det er morsomt å treffe gutta igjen på ulike bilutstillinger.

Rolf Berg
Faglærer Kjøretøyavd.