Solidaritetsprosjekt Kosovo 2016

For andre år på rad reiser Bleikerelever sammen med SOS-barnebyer til Pristina i Kosovo. Avreisen er 26. april.

Bleiker startet Solidaritetsprosjekt Kosovo i april i fjor. Da reiste tre elever sammen med miljøarbeider til Pristina for å gjøre seg kjent med prosjektet. Elevene fikk innblikk i hvordan SOS-barnebyer jobber i barnebyen, ute i lokalsamfunnet og ikke minst hvordan de jobber for og med ungdom.

I år hadde vi en søkerprosess etterfulgt av intervjurunder for elever som ønsket å få muligheten til å dra på tur til Kosovo. Det kom inn mange søknader, og valget var ikke enkelt.

I år reiser:
Ada E. Larsen 2KMB
Jakob H. Svensen 2KMB
Kristin S. Haakonsen 2BUFA
Amanda Westerheim 1HESA

Reisen vil bli litt annerledes enn i fjor. Vi skal igjen besøke barnebyer og familier som er en del av FSP - Family Strengthening Program. Men i tillegg til dette skal vi besøke nye prosjekter som SOS-barnebyer har startet, pluss legge inn et besøk på en ungdomsskole i Pristina. Vi gleder oss til å reise.

Elevene har i år laget egen blogg. Håper dere vil følge. http://bleikerbryrseg.blogg.no/

Renate Borg
Miljøarbeider