Besøk av tiendeklassinger til Bleiker

Bleiker mottar i disse dager en strøm av nysgjerrige elever fra ungdomsskolene. De er her på praksiskurs som en del av faget Utdanningsvalg.

Asker og Bærum gjennomfører praksiskurs for alle elever i 10. trinn i uke 42 og 43. Elevene får besøke en videregående skole i 1 dag hvis de ønsker studiespesialisering og 2 dager hvis de ønsker yrkesfag. Elevene skal på den måten få oppleve hvordan livet på en videregående skole er.

Ungdomsskoleelevene skal bli kjent med ett utdanningsprogram, møte elever og få være med å gjøre prakstiske oppgaver knyttet til utdanningsprogrammet de har valgt.

På Bleiker er våre elever i full sving med aktiviteter sammen med gjestene. På Helse- og oppvekstfag gjennomføres leker og oppgaver med elever fra Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag for eksempel.

På datalaben skal tiendeklassingene programmere og bli kjent med automasjonsfaget, og jobbe med koblinger og støpsler i elektrofaget. På Medier og kommunikasjon lærer de blant annet om bildebruk.

Elevene blir tatt imot av vår nye rektor Per Erik Skjelbred. De får lunsj, og mange blir vist rundt på skolen.

Evalueringene fra praksiskursene pleier å være veldig gode. Tiendeklassingene synes det er gøy å få jobbe med praktiske oppgaver. De lærer mye om videregående skole og sier de får et godt inntrykk av Bleiker når de er her. Det er vi stolte av, og håper mange kommer tilbake til høsten som våre elever.

Clare Seville
Karriereveileder