Innovasjonscamp på Bleiker vgs.

Bleikers første Innovasjonscamp gikk av stabelen onsdag 2. september. Dette var en treningsleir med fokus på kreativitet og nyskaping.

Elevene fikk et reelt oppdrag som de skulle presentere en løsning på. Hundre forventningsfulle elever hadde valget mellom to problemstillinger:

1) Lag et produkt/tjeneste/løsning som vil endre vår adferd i fremtiden.

2) Hvordan kan du ved hjelp av teknologi skape en tryggere hverdag? Lag et produkt/tjeneste/løsning.

Elevene ble delt inn i grupper på tvers av klasser og programområdene MK og SS. Arbeidsglade, kreative og nyskapende elever samarbeidet godt, i iveren etter å komme frem til den mest kreative og beste løsningen.

Innovasjonscampen var et samarbeid med Microsoft og Ungt Entreprenørskap, og juryen ble mektig imponert over hva våre elever hadde kommet frem til.

Det ble kåret 2 vinnere: Tira og Micro Drone. Den første en brille med sensor i rammen for å hjelpe blant annet svaksynte; mens den andre gruppen presenterte en drone som skal kunne brukes blant annet på festivaler eller andre områder hvor det samles store folkemengder, for å øke tryggheten.

Begge vinnerlagene fikk spilt inn en video der de presenterer løsningen sin, på Microsoft sin egen kanal, Channel 9. ​(Se ovenfor)

Svetlana M. Johansen
Faglærer