Klasse 3SFA på kultur-tur til Oslo

Fredag 13. mars besøkte klasse 3SFA Oslo rådhus, Snøhetta og Den Norske Opera & Ballett.

Klassen tok en tur innom Oslo rådhus på vei til arkitektkontoret Snøhetta, som var vårt første mål. Vi så på skulpturene som omkranser og utsmykker rådhuset. Inne fikk vi se monumentalmaleriene, og vi snakket om både teknikk og innhold.

Turen til Oslo er et ledd i tilbudet fra Den kulturelle skolesekken hvor vi skulle besøke Snøhetta og Den norske opera. På arkitektkontoret, som ligger flott til på Vippetangen, fikk vi se det store kontoret, modellverkstedet og etterpå høre om det mangfoldige arbeidet som Snøhetta driver med innen arkitektur, grafisk design, branding og annet.

Derfra gikk turen til Den norske opera. Vi fikk overvære dramatiske sceneprøver til operaen "Carmen" som nå er omarbeidet til ballett. I tillegg til omvisning fikk vi være med på en samtale med en solodanser som fortalte om sin karriere.

Det var fantastisk vær denne dagen.

Kristin Enger
Faglærer SSP FO