Cyberforsvaret inntok IKT-servicefag på Bleiker

Onsdag 04.02.2015 fikk IKT-servicefag besøk av seks lærlinger i Cyberforsvaret, som til daglig er stasjonert i Kolsås leir.

En av lærlingene var dessuten elev hos oss på Bleiker for to år siden, og var for andre gang tilbake for å vise og fortelle elevene hva det innebærer å være lærling i Forsvaret.

1.årslærlingene gjennomførte en workshop med Windows Server, mens 2.årslærlingene presenterte lærlingordningen i Forsvaret. "Å være lærling i Forsvaret gir mulighet til å ta fire års utdanning på to", sa Joakim Ahmad, og viste til at man i løpet av to år som lærling i Forsvaret også får godkjent førstegangstjeneste og gode muligheter til å ta studiekompetanse for videre studier etterpå, i tillegg til fagbrevet.

Vi håper å se noen av årets elever igjen med tilsvarende opplegg til neste år.

Kristoffer Ryeng
IKT-servicefag