Arkitekturoppgave

3SFA har vært på besøk hos bolig og eiendom i Asker kommune.

I perioden før dette har klassen, i faget Design og arkitektur, arbeidet med en plantegning for en leilighet for en liten familie. Hva kan man få plass til på 80 m2 når flere behov skal dekkes?

Arealplanlegger Erling Guderud og arkitekt Solveig Foss Haugen tok vel i mot oss, og med utgangspunkt i en aktuell utbygging på Borgen fikk elevene vite hvordan en byggesak blir behandlet og presentert.

På forhånd var tre av elevenes forslag til plantegning sendt til kommunen, og de ble kommentert av fagekspertene. Elevene fikk noen kommentarer på manglende rømningsveier og krav til bodplass, men det kom også positive tilbakemeldinger.

På vei hjem gikk vi innom ASK interiørforretning. Der stiller studenter fra Arkitektur- og designhøgskolen ut kreative kleshengere i samarbeid med butikken. Morsomt å se hva studentene kan få til med et begrenset utvalg av materialer som de hadde til rådighet.

Kristin Enger
Faglærer